Kampeer middelen

De ene kampeerder houdt ervan zo primitief mogelijk te kamperen, een ander geeft de voorkeur aan meer luxe en comfort. Gelukkig zijn er vele verschillende manieren om te kamperen. U kunt kamperen in een tent, met een caravan, met een camper of met een vouwwagen. U kunt zelf een tent, caravan, camper of vouwwagen kopen en elk jaar meenemen. Een andere optie is om tijdens uw kampeervakantie een tent of caravan te huren op de camping. Ook kunt u in Nederland een camper huren en met deze gehuurde caravan naar de vakantiebestemming rijden. Kortom, kamperen kan op veel manieren, er is er altijd wel eentje die bij u past.

Tenten

Tenten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Welke tent het beste bij uw kampeervakantie past is afhankelijk van verschillende factoren. De grootte en samenstelling van uw reisgezelschap zijn een belangrijke factor en ook het soort vakantie dat u gaat ondernemen bepaalt welke tent het beste bij u past. Wanneer u met weinig bagage slechts een korte periode gaat kamperen dan is een opgooitentje ideaal. Gaat u met uw gezin op vakantie dan is het van belang dat u naast voldoende slaapruimte ook veel leefruimte heeft in de tent.

Tot slot is het opzetgemak van de tent erg belangrijk om mee te nemen in uw overweging. Laat u in de kampeerwinkel goed informeren over hoe u de tent moet opzetten. Wanneer u na een lange autorit aankomt op de camping wilt u namelijk niets liever dan dat u de tent in een mum van tijd opgezet heeft.

Voortenten

Een voortent is een extra tent die u aan uw tent, caravan, camper of vouwwagen monteert. Met een voortent vergroot u de leefruimte van uw kampeerverblijf enorm. De voortent is als het ware de huiskamer van uw vertrek. Zeker wanneer u kinderen heeft is deze extra leefruimte wenselijk. Wanneer het onverhoopt slecht weer wordt op de camping kunnen de kinderen overdekt in de voortent spelen.

Caravans

Kamperen met de caravan is een erg comfortabele manier om uw kampeervakantie door te brengen. Een caravan is van alle gemakken voorzien. Bovendien is het na aankomst op de camping weinig werk om de caravan in gereedheid te brengen. Het enige wat moet gebeuren is het opzetten van de voortent, daarna kan het kamperen beginnen!

Vouwwagens

Wanneer u met de vouwwagen gaat kamperen heeft dat als groot voordeel dat u een minder grote aanhanger bij u heeft dan wanneer u met de caravan gaat kamperen. Toch kunt u met een vouwwagen een ruim vakantieverblijf creëren. Aan de vouwwagen zelf kunt u bijvoorbeeld een voortent bevestigen waardoor u de leefruimte aanzienlijk vergroot.

Campers

De meest luxe vorm van kamperen is wel om met de camper op pad te gaan. Een camper is een rijdend huis dat u in alle gemakken voorziet. Het enige wat u hoeft te doen bij aankomst op de camping is het parkeren van uw camper. Daarna kan het kamperen beginnen. Campers zijn er natuurlijk in verschillende maten en verschillende comfortklassen. In de kampeerwinkel kunt u zich laten informeren over de verschillende mogelijkheden die er zijn met campers.

Huren

Op de wat grotere campings kunt u vaak ingerichte tenten en caravans huren. Dit heeft als voordeel dat u veel minder bagage hoeft mee te nemen gedurende de reis. Bovendien kunt u meteen na de lange autorit genieten van de kampeervakantie zonder dat u eerst een tent moet opzetten. Omdat het huren van tenten en caravans erg in trek is onder kampeerders raden wij u aan ruim op tijd te reserveren.