Kampeerartikelen

Kamperen is een leuke en actieve manier om uw zomervakantie in te vullen. Nergens geniet u meer van het buitenleven dan op een camping. U heeft op een camping alle ruimte om te gaan en staan waar u wilt en voor de kinderen is er vaak veel te beleven. Landen als Frankrijk en Italië zijn erg populair onder kampeerders maar ook in Nederland kan de kampeerder zijn hart ophalen. Zo zijn er in Nederland veel boerencampings waar kampeert tussen de dieren en een mooi beeld krijgt van het boerenleven.

Tijdens een kampeervakantie heeft u wel veel bagage nodig en het is dan ook goed om van tevoren uit te zoeken welke kampeerartikelen noodzakelijk zijn voor een geslaagde kampeervakantie. Op deze pagina worden enkele essentiële kampeerartikelen toegelicht.

Slaapzak

Een goede slaapzak is noodzakelijk om de nachten op de camping door te komen. Vaak slaapt u in een tent en daar is het toch wel wat kouder dan u thuis gewend bent. Zorg er dan ook voor dat u een warme slaapzak hebt. Houdt er ook rekening mee dat u de slaapzak makkelijk kunt wassen. Tot slot is het handig als u de slaapzak compact kunt oprollen en inpakken. U moet tijdens een kampeervakantie immers al genoeg bagage meenemen.

Luchtbed

Het type luchtbed dat u koopt is afhankelijk van het soort kampeervakantie dat u onderneemt. De dunne self-inflating matjes zijn uitermate geschikt voor festivalvakanties waarbij u weinig bagage meeneemt en weinig tijd op de camping doorbrengt. Voor een wat langere kampeervakantie kunt u beter een wat dikker luchtbed meenemen. Vergeet ook niet een luchtbeddenpomp mee te nemen. Tot slot raden wij u aan rekening te houden met het materiaal van het luchtbed. Op een camping willen nog wel eens scherpe voorwerpen zoals takjes en steentjes liggen dus het is belangrijk dat uw luchtbed tegen een stootje kan.

Koken op de Camping

Voor de echte kampeerder is het niet alleen een uitdaging om de tent op te zetten, ook het zelf bereiden van een maaltijd hoort bij het echte kamperen. Het op een primitieve manier bereiden van eten heeft uiteraard zijn charmes, maar zorg er wel voor dat u de basismiddelen bij u heeft wanneer u gaat kamperen. Wij adviseren u een klein gasfornuisje met minstens twee pitjes mee te nemen zodat u snel een makkelijke maaltijd kunt maken. Pannen en kookgerei behoren ook tot de noodzakelijke kampeerartikelen en wat u ook absoluut niet mag vergeten is kampeerservies en kampeerbestek.

Barbecue

Eén van de meest voorkomende activiteiten tijdens het kamperen is barbecuen. Barbecuen is een ideale manier om tijdens uw kampeervakantie op een makkelijke manier lekker eten te bereiden. U kunt genieten van het buitenleven terwijl u om beurten een lapje vlees klaarmaakt. Wanneer u een barbecue koopt om mee te nemen tijdens het kamperen raden wij u aan te letten op de volgende dingen. Ten eerste is het erg handig wanneer de barbecue te demonteren is. Op deze manier kunt u hem compact meenemen tussen de bagage. Zo kunt u bij een skottelbraai vaak de drie poten eraf draaien en past hij daarna in een kleine draagtas. In de kampeerwinkel op de camping kunt u vaak terecht voor houtskool, briketten en aanmaakblokjes. Het is verstandig dit pas op de plek van bestemming te kopen. Houtskool en briketten nemen veel ruimte in beslag en bovendien wordt uw bagage er vies van.

Kampeermeubelen

Op een camping moet u uw eigen meubelen meenemen. Gelukkig kunt u speciale kampeermeubelen kopen die op een compacte manier te vervoeren zijn. Bij een kampeerwinkel koopt u opvouwbare stoeltjes en tafels. Naast de hoofdzakelijke kampeermeubelen kunt u in een kampeerwinkel ook opvouwbare ligbedden en kastjes kopen.

Campingartikelen overig

De meest noodzakelijke kampeerartikelen zijn hierboven genoemd maar er zijn nog wel enkele kampeerartikelen die het leven op de camping van wat meer comfort voorzien. Zo is het aan te raden kampeerverlichting mee te nemen zodat u ’s avonds buiten kunt zitten en u ook in het donker de weg naar de toiletten kunt vinden. Wanneer u van plan bent veel zelf te koken is het meenemen van een koelbox of campingkoelkastje ook aan te raden. Voor enkele euro’s kunt u vaak al stroom huren op de camping en hierop kunt u dit koelkastje dan aansluiten.